четвер, 30 червня 2011 р.

Ділові віртуальні мережі

Покращення іміджу будь-якої організації, в тому числі, і бібліотеки, неможливе без встановлення професійних зв’язків, які за умови ефективного керівництва ведуть до розвитку усіх сторін співпраці.

Такі зв’язки можна встановити різними шляхами. Один з них - ділові віртуальні мережі.

Розглянемо деякі з них.

  1. Plaxo - це сервіс, що дозволяє зберігати свою адресну книгу, календар і список справ на сервері в Інтернеті. Це особливо зручно для користувачів Microsoft Outlook і Mozilla Thunderbird, оскільки Plaxo надає плагін, який вбудовується в ці програми і автоматично синхронізує ваші контакти з сервером. Зареєструватися в Plaxo і завантажити плагін можна на сайті сервісу за адресою http://www.plaxo.com. Проте, за цією адресою немає російськомовної та україномовної версії сайту. Для російськомовних користувачів Plaxo створений сайт http://www.plaxo.ru.

  1. «Мой круг» - www.moikrug.ru - російськомовна соціальна мережа, спрямована на встановлення ділових контактів між людьми. Архітектура мережі являє собою кола користувачів, де перше коло - це близькі друзі користувача, яким він довіряє свою контактну інформацію, друге коло - це друзі друзів, а третє, відповідно, друзі друзів його друзів. З 2007 року він був придбаний Яндекс’ом і став одним із його сервісів।

  1. PROFEO - www.profeo.ua - українська спільнота професіоналів, створена для того, щоб об’єднати спеціалістів різних галузей. Завдяки PROFEO Ви можете знайти людей та знання, необхідні для досягнення Ваших цілей. Участь у спільноті абсолютно безкоштовна.

Можливості мережі

· Знаходьте однодумців та нову інформацію завдяки спілкуванню у групах.

· Будьте на зв'язку із Вашими колегами, клієнтами, друзями.

· Пишіть професійний блог.

· Дізнавайтесь про останні події Вашої галузі із календаря .

· Використовуйте свій профіль як електронну візитну картку।


  1. LinkedIn - www.linkedin.com. Більше 100 млн. професіоналів використовують LinkedIn для обміну інформацією, ідеями та можливостями. Завдяки цьому ресурсу Ви будете в курсі подій Вашої галузі та професійного життя Ваших колег, знайдете потрібних людей і отримаєте необхідну професійну інформацію, зможете управляти своєю професійною присутністю в Інтернеті. Реєстрація дуже проста, є російськомовна версія।
Розкажіть у коментарях про інші соціальні мережі, які Ви використовуєте для встановлення ділових контактів. Ваш досвід буде корисним!

Немає коментарів:

Дописати коментар