понеділок, 6 лютого 2012 р.

Громадські обговорення з ініціативи УБА «Бібліотека - центр громади». Досвід ЦБС Деснянського району м. Києва

29 вересня 2011 року Централізованою бібліотечною системою Деснянського району м. Києва за підтримки Голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації було проведено акцію «Читай з користю та насолодою! Місце зустрічі-бібліотек@», метою якої було привернути увагу громадськості до проблеми зниження інтересу до читання, розкрити можливості бібліотеки як культурно-інформаційного центру для громади та привернути увагу влади до бібліотек. Під час заходу були зібрані побажання та пропозиції мешканців району щодо роботи бібліотек।

30 вересня 2011 року в Деснянській районній в м. Києві державній адміністрації відбулося засідання Круглого столу на тему «Стан та перспективи розвитку бібліотек району», де були оголошені результати опитування громади району та прийнято рішення про розгляд поставлених питань на розширеній апаратній нараді у Голови Деснянської РДА।

Протягом вересня-грудня 2011 року було продовжено роботу з вивчення читацьких потреб мешканців району (анкетування, інтерв’ювання, опитування, обговорювання), підсумки якого були представлені на апаратній нараді при Голові Деснянської РДА 14 грудня 2011 року, де також слухалося питання про стан і подальший розвиток бібліотек Деснянської ЦБС, проблеми та шляхи їх вирішення. В результаті було прийнято рішення про пошук шляхів розширення мережі бібліотек району та збільшення їх фінансування.

Немає коментарів:

Дописати коментар