вівторок, 14 лютого 2012 р.

Рада ввела мораторій на закриття закладів культури в сільській місцевості до 2017 р

8 лютого Верховна Рада Україна прийняла проект постанови в цілому як постанову № 7161 від 23 вересня 2010 р. про введення мораторію на закриття державних і комунальних закладів культури у сільській місцевості. За відповідний законопроект проголосували 383 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Проектом постанови передбачається ввести мораторій на закриття державних і комунальних закладів культури у сільській місцевості на період до 2017 року з метою подальшого розвитку та збереження національної культури.

"Вважати неприпустимим закриття державних і комунальних закладів культури у сільській місцевості. Впровадити до кінця 2015 року мораторій на закриття державних і комунальних закладів культури у сільській місцевості", - йдеться в проекті постанови.

Крім того, проект постанови доручає Кабміну:
- проаналізувати ситуацію щодо функціонування державних і комунальних закладів культури у сільській місцевості та вжити заходів щодо припинення їх необгрунтованого закриття;
- вжити невідкладних заходів щодо зміни умов фінансування державних і комунальних закладів культури у сільській місцевості;
- вжити додаткових заходів щодо поповнення фондів сільських бібліотек сучасними виданнями національного книговидавничої ринку, в тому числі екземплярами, виданими за Державною програмою "Українська книга".

Джерело:
http://www.rbc.ua/ukr/newsline/show/rada-vvela-moratoriy-na-zakrytie-uchrezhdeniy-kultury-v-08022012105900

Немає коментарів:

Дописати коментар