четвер, 5 січня 2012 р.

Дотримання вимог Закону України «Про захист персональних даних»

Вимоги Закону України «Про захист персональних даних» та Постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 №616 «Про затвердження Положення про державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення» знаходяться у фокусі уваги бібліотек та бібліотечних працівників України.

УБА вже публікувала ряд матеріалів та заохочувала до обговорення цієї проблеми на своїх блогах. До прикладу, див. публікацію на блозі «Творчість та інновації в українських бібліотеках» за цим посиланням.

УБА також направила листа до Державної служби з питань захисту персональних даних, в якому просить дати роз’яснення щодо дотримання бібліотеками України вимог чинного законодавства із захисту персональних даних. Текст листа див. тут.

Відповідь Державної служби України з питань захисту персональних даних на лист УБА читайте тут.

Член Президії УБА О.Васильєв рекомендує ознайомитись з публікацією в газеті «Дзеркало тижня» (Бек М., Волков О. Право на інформаційне самовизначення? // Дзеркало тижня. – 2011. - 16 груд.), яка розміщена за цим посиланням.

Повідомляємо, що на сайті Мінюсту з’явилось офіційне роз’яснення щодо застосування закону України «Про захист персональних даних». Читайте тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар