понеділок, 21 листопада 2011 р.

Адвокація бібліотечних інновацій: паралельне засідання конференції.


В рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційна діяльність бібліотек», яку провела Українська бібліотечна асоціація 8-10 листопада 2011 року у Києві відбулося чергове засідання секції з адвокації та фокус-семінар «Адвокаційна кампанія бібліотеки». Місцем зустрічі цього разу була Науково-технічна бібліотека Національного технічного університету України «КПІ». Модератори заходу члени президії УБА Загуменна В.В., канд.пед.наук, професор НАКККіМ та Лугова Л.А., директор Львівської обласної бібліотеки для дітей, Кучереносов В.Є., канд.філол.наук, доцент, спеціаліст з адвокації програми «Бібліоміст», Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

Заслухано доповіді Барабаш С.І., вченого секретаря НТБ НТУУ «КПІ», голови секції за адвокації «Представлення та захист інтересів бібліотек: практичні аспекти» та Колесникової Т. О., директора НТБ Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту «Адвокація бібліотечних інновацій в університетській бібліотеці:комунікаційний аспект».

За підсумками фокус-семінару зібрано низку пропозицій від учасників заходу, членів УБА, яка доповнить робочий план заходів секції на наступний рік. Серед пропонованих напрямків – навчання, конкурси, соціальна реклама, громадські обговорення та ін.. Підтримано цікаві ідеї львівських бібліотекарів «Швидка допомога»з адвокації – короткий довідник законодавчих матеріалів та «Бібліопробіг».

Інформація про конференцію УБА http://ula.org.ua/index.php?id=single&tx_ttnews[tt_news]=86&cHash=e3bb6a17b6bab3a15e1eb0dddf1704e1

Фото конференції http://www.flickr.com/photos/51235748@N04/sets/72157627978563389/

Немає коментарів:

Дописати коментар