вівторок, 7 серпня 2012 р.

Ідеї для адвокації - говорить і показує бібліомолодь!


Хроніка подій. День перший

Стартувала Всеукраїнська Літня школа молодих бібліотекарів у с. Буша. Літня школа - перший захід УБА такого формату, його організовано у партнерстві з Асоціацією бібліотек Вінниччини  за фінансової підтримки програми "Бібліоміст" та із залученням співфінансування від регіональних відділень та колективних членів УБА.
Відправною точкою стала Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А. Тімірязєва. Молодих бібліотекарів з усієї України, які почали свій "заїзд" до Вінниці о 2 годині ранку, гостинно зустріли вінницькі колеги: нагодували, надали змогу відпочити та провели цікаву екскурсію бібліотекою.

А далі, протягом всього шляху до Буші, на нас чекали приємні знайомства та нові враження. На кожній зупинці нашу команду зустрічала добра та відкрита місцева громада. Учасники відвідали Томашпільську районну бібліотеку, Клембівську сільську бібліотеку, Музей образотворчого мистецтва м. Ямпіль, побачили унікальну клембівську вишивку, чудові картини та експонати і, звичайно ж, Сучасну бібліотеку.

До села Буша ми доїхали вже надвечір., але все йшло за планом.
Відкриття школи відбулось у вечорі. Вітальні слова бібліотекарям сказали тренери та голова постійної комісії Вінницької обласної ради з питань культури і духовної та історичної спадщини Михайло Вдовцов. А  потім учасники познайомились з культурними традиціями села - співали та танцювали під акомпанемент Народного ансамблю "Акколада". Хоч і стомлені, однак бібліотекарі провели неодмінний елемент школи - знайомство. Кожен представив себе та свою бібліотеку. На цьому етапі, близько 12 ночі, насичений перший день Літньої школи молодих бібліотекарів добіг свого логічного кінця. Але це тільки початок! Далі буде ще цікавіше.

Про хід роботи Літної школи школа молодих бібліотекарів у с. Буша, Ямпільського району читайте також на сайті Асоціації бібліотек Вінничини та в групі Школа бібліотечної адвокації у Facebook.

4 коментарі:

  1. "читайте також на сайті Асоціації бібліотек Вінничини та її сторінці у Facebook." - можна лінки проставити, будь-ласка?
    А чому починалось все о 2 годині ночі, якась особлива програма: "накормили, надали змогу відпочити та провели пізнавальну екскурсію Бібліотекою" вночі?

    ВідповістиВидалити
  2. Плідної й успішної роботи молодим бібліотекарям та їхнім досвідченим учителям!

    ВідповістиВидалити
  3. Досвіду, гарних вражень та руху уперед. Мабуть, це пілотний проект. Можливо, Буша 2013 стане продовженням. Сподіваємось, що Літня школа молодих бібліотекарів на Вінниччині стане генератором нових ідей.

    ВідповістиВидалити
  4. Шановні колеги! Просимо звернути увагу на те, що школа проходить у с. Буша, де існують великі проблеми із зв'язком.Стосовно зборів - потрібно розуміти, що бібліотекарі з усієї України не можуть приїхати в один і той же час на різних потягах, тому зустріч учасників відбувалась декілька годин.

    ВідповістиВидалити