середу, 22 грудня 2010 р.

Професійний візит до Відня

11 – 18 грудня 2010 року у столиці Австрії перебувала група членів УБА, зокрема - секції УБА з адвокації.


Міжнародна науково-освітня професійна програма «Методологія та практика адвокаційної діяльності», у рамках якої відбувся візит, передбачала навчання на базі бібліотечно-інформаційних установ, організацій та асоціацій Австрії.

Програма була зініційована Українською бібліотечною асоціацією і реалізована за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). Підготовку та організацію програми здійснили Центр безперервної інформаційно-бібліотечної освіти, виконавчий офіс УБА та Австрійська бібліотечна асоціація.

Фотоальбом "Відень-2010: вивчення досвіду адвокаційної діяльності" http://advocacy-uba.at.ua/photo/ukrajinska_bibliotechna_asociacija/viden_2010_vivchennja_dosvidu_advokacijnoji_dijalnosti/8

середу, 1 грудня 2010 р.

Лист до Президента України на захист інтересів бібліотек

Як повідомляє офіційний сайт УБА, 30 листопада 2010 р. бібліотечна асоціація звернулася до Президента України В.Ф.Януковича з листом, у якому мова йде про необхідність відстоювання інтересів бібліотек та їх користувачів на найвищому державному рівні. Адже на розгляд Уряду України, внесено проект документа (розпорядження Кабміну України), який, у разійого схвалення, вкрай негативно позначиться як на сучасному стані бібліотек, так і на перспективах бібліотечного обслуговування громадян України, зокрема рівня забезпеченості бібліотечними послугами, кадрового "омоложення" бібліотечного персоналу, професійної підготовки фахівців галузі.


Повний текст листа можна прочитати за цим посиланням.